Over Start People International Recruitment

Sinds 1999 houden wij ons bezig met het werven, bemiddelen en begeleiden van Duitse en Belgische grensarbeiders naar de Nederlandse arbeidsmarkt. Daarnaast bemiddelen we ook arbeidsmigranten. Sinds 2005 hebben we een gespecialiseerde vestiging die enkel de focus heeft op werving, begeleiding en het onderhouden en inrichten van netwerken.

Onze hoofdactiviteiten zijn: 

  • Het werven van arbeidsmigranten en grensarbeiders in het buitenland om zo de vacatures van klanten van Start People te vervullen
  • Het werven, selecteren, informeren, begeleiden, opleiden en coachen van arbeidsmigranten en grensarbeiders. Goed werkgeverschap staat hierbij centraal
  • Bedrijven begeleiden bij het toekomstbestendig inrichten van hun organisatie door een strategische inzet van arbeidsmigranten en grensarbeiders. Dit door het bedrijf meer in de arbeidsmigrant en grensarbeider te laten investeren en deze succesvol te laten integreren (taal, cultuur, communicatie, training/opleiding) 

De doelstelling van Start People is een transparante en open grensoverschrijdende arbeidsmarkt waar werkzoekende op de juiste manier hun weg kunnen vinden. Goed werkgeverschap, eerlijke arbeidsvoorwaarden en juiste voorlichting staan hierin centraal. Vanuit deze doelstelling is Start People in 2019 lid geworden van Eures. Eures (het Europees mobiliteitsnetwerk voor werkzoekenden) is een samenwerkingsnetwerk tussen de Europese Commissie en de openbare diensten voor arbeidsvoorziening (ODA's) van de lidstaten van de Europese Economische Ruimte (EER) (de EU-lidstaten plus Noorwegen, IJsland en Liechtenstein) en andere partnerorganisaties. Bezoek het Eures portaal via www.eures.europa.eu.

Kennis van zaken

15 jaar ervaring

Sinds 1999 bemiddelt Start People grensarbeiders en flexmigranten naar de Nederlandse arbeidsmarkt. Jaarlijks worden enkele honderden buitenlandse medewerkers bemiddelt naar een passende baan.

Recruiters en coordinatoren

We beschikken over ervaren rekruiters en coördinatoren die de taal spreken en cultuur kennen van de werkzoekende.